Over ons

Na een desastreus jaar voor podiumkunstenaars hadden we veel zin weer het podium op te gaan. Het leek mij leuk verschillende disciplines samen te brengen in een kleinschalig “ coronaproof”project. Trefwoorden: natuur vogels, literatuur en poëzie. En natuurlijk vooral muziek.

Inspiratie gaf Jac. P. Thijsse (1865-1945), mede oprichter van Natuurmonumenten en natuurkenner bij uitstek. In zijn boek “Het Vogeljaar” uit 1904 beschrijft hij het Nederland van voor de ruilverkaveling, zonder stikstofcrisis en met volop biodiversiteit. De zang van verschillende vogels, die hij in muzieknoten opschreef, gebruiken we als basis voor onze improvisaties. Daarnaast eigen composities en werk van anderen zoals Dave Holland en Hoagy Carmichael. Stukken tekst uit Thijsse’s werk en gedichten van bijvoorbeeld Jan Hanlo en Guido Gezelle vormen de kers op de taart

Frank Nielander - sax, viool, verteller

Met decennia ervaring in jazz, pop en improviserende muziek nu een geheel eigen koers varend.  In één concert zijn liefde voor de natuur, vogels en poëzie. 

franknielander.nl

Samen weer muziek maken na een jaar ellende, heerlijk!

Frank Nielander

Als ik in de natuur ben en mijn ogen sluit hoor ik dat ieder vogel, ieder insect zijn eigen ritme en melodie heeft en toch komt er dan alles samen en creëert een perfect stuk.

Inga Rothammel